Помідори Фіделіо




Характеристики

Подейкують, що родовід сорт веде із Куби, а тому назвою завдячує відомому очільнику цієї країни Фіделю Кастро.

Рослини індетермінантного типу, у відкритому ґрунті виростають не вище 1,5 м і мають дещо пониклий вигляд. Покриття листям не дуже густе, стебла середньої товщини. Вирощувалися в 3 стебла з подальшим пасинкуванням та підв’язуванням до опор.

За строками достигання сорт показав себе ближче до ранніх і перші стиглі плоди були готові до збору 13 липня. Плодоношення триває до третьої декади вересня. За цей час із кожного куща вдається отримати 10–15 помідорів середньою вагою 240–300 г, найбільша маса одного сягала майже 700 г.

Помідори просто чудо. Красиві серця привабливого ніжно-рожевого, а згодом насиченого рожево-малинового кольору. Великі всі — і перші, й останні. Дуже м’ясисті, далеко не водянисті, з малою кількістю насіння. Смак — одна насолода, особливо цукристі в умовах жаркого літа.




До тепла сорт надзвичайно прихильний. Не виключено, що це прояви його південного коріння (походження). Підвищені температури абсолютно не знижують високий рівень зав’язування плодів і поряд із благотворним впливом на покращення смакових характеристик, спостерігається відчутне підвищення врожайності. Для порівняння: якщо зазвичай врожайність сорту в межах 3 кг з куща, то в спекотний сезон вдається отримати 3,7–4,0 кг першокласних томатів. Єдине — необхідно контролювати вологість ґрунту й не допускати різкого перезволоження після тривалої посухи. У противному випадку окремі плоди можуть розтріскуватися.

Опірність захворюванням досить висока, але провести профілактичні обробки не завадить.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь