Помідори Оберіг




Характеристики

Надзвичайно щедрий сорт. Рослини кущові, заввишки лише 60–80 см і не потребують високих опор. Однак, щоби через високе навантаження врожаєм не обламувалися стебла, доцільно проводити підв’язування. Пасинкування під час вирощування помідорів цього сорту не є обов’язковою процедурою, хіба що легке, для кращого освітлення та провітрювання.

Сорт детермінантний і характеризується надзвичайно дружньою віддачею врожаю. Плодоношення розпочинається 11–15 липня і триває лише трохи більше, ніж місяць. За цей час кожен кущ встигає дати від 2,5 до 3,5 кг продукції, а це означає, що з огляду на вагу помідорчика, яка становить біля 30 г на одній рослині зав’язується 80–110 плодів. За такої маси яскраво-жовтих, а пізніше жовто-оранжевих, видовжено-овальних томатів кущі дивляться геть завішаними.




Плоди щільні, але не тверді, м’ясисті, без пустот, солодкуваті. Шкірка ніжна, тоненька, що робить помідори ідеальними для споживання у свіжому вигляді. Щоби тонка шкірка під час маринування цілих помідорчиків не стала на заваді виготовлення красивих, якісних закруток, помідори краще не перетримувати на кущах і пустити на переробку щойно зібраними.

Надзвичайною стійкості до хвороб Оберіг не вирізняється, від вершинної гнилі також може потерпати, однак за умови простих профілактичних обробок та виваженого, але необтяжливого догляду обов’язково порадує щедрим урожаєм.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь