Помідори Ваше благородіє




Характеристики

Один з улюблених сортів. Не залишить без багатого врожаю за будь-якого, чи то дощового, чи посушливого, жаркого літа й, навіть в умовах відкритого ґрунту, менше 15–17 плодів загальною вагою 4,0–4,5 кг з куща вже протягом тривалого часу ніколи не давав.

Рослини висотою 1,2–1,4 м, коренасті, міцні, але через велике навантаження урожаєм потребують надійних опор. Зазвичай пасинкування проводимо до першої китиці. За строками достигання середньостиглий, плодоношення триває до морозів.

Помідори надзвичайно ефектні. Такі собі добротні велетні середньою вагою 250–300 г, до того ж, без якихось додаткових зусиль та заходів догляду вдається отримати важковаговики, серед яких трапляються гіганти у 900–980 г. Оригінатор в описі сорту так і зазначив, що плоди дуже-дуже великі. По факту заперечень немає.




Форма різноманітна, здебільшого округло-приплюснута, біля плодоніжки томати часто бувають ребристі, хоча в окремі сезони переважають плоди із рівненькою поверхнею. Колір рожевий зі злегка жовтими плечиками. По мірі достигання жовтизна зникає й забарвлення стає однотонним. Шкірка щільна й доволі еластична, адже помідори ніколи не розтріскуються. М’якуш соковитий, проте не розлізлий. На розрізі помітні білуваті вкраплення, які ніяким чином не псують загальну хорошу консистенцію м’якоті. Смак солодкий із легкою кислинкою.

Протистояння захворюванням доволі високе.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь