Перші сходи баклажанів

IMG_2453На 6-й день після посіву зійшли зразу три баклажани сорту Цаконіки та появився паросток гібриду Найт Леді. З появою першої петельки зняла накриття  і перенесла розсадні ящики на підвіконня в кімнаті. Щоб ґрунт в розсадному ящику не переохолоджувався і насіння  продовжило в теплі проростати, необхідно подбати, щоб між прохолодним підвіконням та дном ємності з сходами лежав будь-який теплоізоляційний матеріал (тканина, папір, пінопласт, інше). Оскільки у нас на вікно вже виставлено дерев’яний стелаж, то вже нічого іншого не використовую.

Росткам забезпечується 10-12 годин світлового періоду в тому числі за рахунок підсвічування підвішеною над розсадою люмінесцентною лампою. Якщо цього не робити, краще висівати насіння при довшому світловому дні та мати розсаду хоча і молодшу та міцнішу.

Багато джерел рекомендує в перший тиждень після сходів баклажанів дотримуватись наступного температурного режиму: вдень 13-16 0С та 8-10 0С вночі при безперервному освітленні перші 3-4 дні. На практиці дотриматись таких рекомендацій реально, але затратно через високі витрати електроенергії, яку необхідно використати для освітлення та підтримання необхідної температури на балконі в зимовий період року для вирощування невеликої кількості розсади. Скоріше за все такі рекомендації більше підійдуть тепличним комплексам з їх розмахом та можливостями.

02 лютого 2016р. (t: +0,8 /+9,2 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь