Порей зійшов.

IMG_2395

На 6-й день після посіву почав сходити порей. Період сходів може бути досить розтягнутим (до 2 неділь). Розсаду перенесено на стелаж до вікна де проводиться підсвічування з 18-00 до 23-00.

В біологічному плані порей досить цікава культура із унікальними властивостями. Одна з них та, що він не має періоду фізіологічного спокою. Ось сьогодні він почав свій ріст і буде не припиняючи його продовжувати аж до стрілкування. Навіть пересадженим восени у відро та перенесеним на балкон з мінімальною температурою 3-5 0С, всю довгу зиму він без зупинки розвивається, випускає молоді листочки.  А ось давати потомство порей не поспішає.  На фото цибуля порей вік якої без двох тижнів рік. За весь час вирощування цієї чудової культури він у нас скоріше закінчується (середина березня), ніж встигає випускати цибуки.

До того ж, спеціалісти стверджують, що в той час як всі інші овочі при зберіганні втрачають вітаміни, у порею вміст аскорбінової кислоти збільшується майже вдвічі та досягає максимуму до лютого – березня. До того ж, ніжне, біле, слабо-гострого смаку стебло та не менш багате мінеральними солями та вітамінами зелене перо є справжнім делікатесом  на столі в свіжому чи тушкованому вигляді, особливо взимку.

17 лютого 2016р. (t: +0,8 /+4,2 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь