Порей зійшов.

IMG_2395

На 6-й день після посіву почав сходити порей. Період сходів може бути досить розтягнутим (до 2 неділь). Розсаду перенесено на стелаж до вікна де проводиться підсвічування з 18-00 до 23-00.

В біологічному плані порей досить цікава культура із унікальними властивостями. Одна з них та, що він не має періоду фізіологічного спокою. Ось сьогодні він почав свій ріст і буде не припиняючи його продовжувати аж до стрілкування. Навіть пересадженим восени у відро та перенесеним на балкон з мінімальною температурою 3-5 0С, всю довгу зиму він без зупинки розвивається, випускає молоді листочки.  А ось давати потомство порей не поспішає.  На фото цибуля порей вік якої без двох тижнів рік. За весь час вирощування цієї чудової культури він у нас скоріше закінчується (середина березня), ніж встигає випускати цибуки.

До того ж, спеціалісти стверджують, що в той час як всі інші овочі при зберіганні втрачають вітаміни, у порею вміст аскорбінової кислоти збільшується майже вдвічі та досягає максимуму до лютого – березня. До того ж, ніжне, біле, слабо-гострого смаку стебло та не менш багате мінеральними солями та вітамінами зелене перо є справжнім делікатесом  на столі в свіжому чи тушкованому вигляді, особливо взимку.

17 лютого 2016р. (t: +0,8 /+4,2 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Свежие новости Сатка Челябинской области на сегодня

Please turn AdBlock off                               Будь ласка вимкніть AdBlock

Повідомлення для користувачів AdBlock

Будь ласка вимкніть блокування реклами для цього сайту. Це допоможе нам його розвивати та оплачувати хостинг.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.