Посів гарбузових.

IMG_2874Продовжуємо доглядати розсаду та сіяти нові культури. На 14-й день після сходів проведено пікіровку помідорів, посіяних 18.03. Насіння сходило в різні строки, а тому рослини одного сорту є більшими, а іншого сорту меншими. Розсадила їх таким чином, щоб більші не затіняли менших: високі по центру, низькі по краях.

Враховуючи те, що стоїть та зберігатиметься тепла погода, будемо висівати на розсаду гарбузові культури (огірки та кабачки). Адже так хочеться чимскоріш похрустіти своїм огірочком чи поласувати ніжним кабачком. Хочу зазначити, що цей посів скоріше як пробна, перша партія для отримання надранньої продукції: 3 стаканчики з огірком гібриду Аристократ F1 (Профнасіння, (НОНГ ВУ БІО ЛТД, Корея) та 2 із кабачком гібриду Мостра F1 (Професійне насіння (Клоз, Франція). В стаканчик клалось по одній насінині. Не виключено, що посадки прийдеться захищати від несприятливих погодних умов і невеликій кількості розсади легше дати раду. У випадку невдачі також великої трагедії не буде. Зараз навіть шкода, що ці посіви не були зроблені хоча б дві неділі назад. Основні грядки із зазначеними культурами закладемо дещо пізніше.

Так як гарбузові погано приживаються після пересаджування, насіння висівалось в саморобні газетні стаканчики. Щоб росточок краще виходив на поверхню, насінинка в ґрунті ставилася на ребро. Така маленька деталь має досить велике значення. Це саме оптимальне розміщення при якому росток на шляху до поверхні зустрічає найменше перепон.

Також посіяно на розсаду салат сорту Азарт (GL SEEDS).

Разом з тим встигли відвідати дачу. Вночі пройшов дощ. Тепло і волога, це саме те, що треба. На 13-й день від посадки зійшов літній часник, петрушка, посіяна під зиму, піднімається озима цибулька.

Румбамбар має такі стебла, що ось-ось і можна буде збирати, а минулорічну петрушку таки щипаємо потроху.

Хоча щавель абсолютно невибаглива культура і дасть врожай навіть на самій бідній землі, посадки щавлю підживлено нітроамофоскою із розрахунку 25 г на 1 м/п грядки та прорихлено. IMG_3838 На одному місці він може рости 3-5 років, але зазвичай на 4-й рік кореневище старіє, внаслідок чого дрібнішає листя. Якщо не зрізати квіткові стрілки допоки не обсиплеться насіння і тим самим давати йому змогу самовідновлюватись, він може сидіти на одному місці скільки завгодно часу. Наш щавель біля квітника також вже росте біля 8-ми років. Але обновлення робиться досівом весною насіння по мірі необхідності в прогалини, що утворилися. Так як багато старих кущів пропало, проведено підсів.

Продовжує цвісти абрикос та алича, розпустились квіткові бруньки у черешні, вишні, смородини та навіть в окремих яблунь. Недалеко відстала груша.

На зміну крокусам прийшли різноманітні примули, гіацинти, нарциси.

Зацвіли мускарини, рябчик царський, арабіс альпійський.

Зажовтіли головки в доронікума, набубнявілись тюльпани.

У очитка (седум) та роз поки що можна любуватись лише красивими листочками.

08 квітня 2016р. (t: +10,8 /+20,3 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь