Редискова галявина

IMG_4505Грядка із редискою завдяки червоним барвам стала схожа на суничну галявину. Звичайно, густого та привабливого аромату немає, але також красиво. Це підросла редиска сорту Рудольф (Агропакгруп (Bejo Zaden, Нідерланди): соковита, велика (33-35 г штучка, окремі 40-42 г), не пошкоджена шкідниками. Редисочки однорідні, однотонного забарвлення, гичка дуже маленька. Прекрасний сорт. До того ж стійкий до часткового притінення, адже вирощування проходило під накриттям із агроволокна, натягнутого на металеві дуги.

Ми не перетримуємо редиску на грядці сподіваючись отримати якомога більші коренеплоди. Редиска швидко переростає, трухлявіє, стрілкується. Похрумтіти маленькою соковитою принесе більше задоволення, ніж жувати велику але волокнисту і суху. Пройшло 33 дні від сходів, цього повністю достатньо, будемо збирати. До речі, редиска – одна з найбільш ранньостиглих культур. Окремі сорти при оптимальних умовах вирощування можуть давати товарну продукцію навіть через 20-25 днів після появи сходів, але ось редиска за 16 днів, це просто реклама і нічого більше.

Чудово коли виростиш хорошу продукцію та не менш важливо правильно її підготовити до зберігання, нехай навіть короткотермінового. Отже, для того, щоб коренеплоди якнайдовше залишались свіжими, збираю редиску зранку або вечірньою порою так як в цей час вона найбільш туга від ввібраної вологи. Зразу після збору редиску споліскую у воді та обтрушую. Гичку обрізаю на рівні 1-1,5 см над коренеплодом, корінець не обрізаю. Редиску поміщаю в поліетиленовий пакет який зав’язую та кладу в прохолодне місце (холодильник). Як варіант, можна скористатись підвалом або помістити пакунок у відро з крижаною водою. В такому випадку редиска буде добре зберігатись до 5 днів не втрачаючи товарної якості.

Салат та інші зелені культури (рукола, бораго, шпинат, кріп, пертушка і т.д.) зразу після збору також споліскую у воді, добряче обтрушую, далі пакет і темне, прохолодне місце. Головне не зволікати бо зібрана зелень дуже швидко в’яне, а також добре обтрусити воду так як при надлишку вологи з часом листочки підгниватимуть.

Щоб менше перейматись проблемами зберігання, салатну зелень висіваю невеличкими грядками в декілька строків. В такому випадку питання де це все діти і що з ним робити ніколи гостро не стоїть. Спокійненько, поступово зібрали все на одній ділянці та переходимо на іншу. Ось як виглядають три посіви руколи, зроблені з різницею біля двох неділь 26.03, 11.04, 23.04, яким на сьогодні від сходів відповідно 33, 20 та 6 днів.

Аналогічно зроблено посіви листової гірчиці.

Висадила 24-х денну розсаду салату сорту Азарт (GL SEEDS) посіву 08.04. Відстань між рослинами в ряду 20-25 см. Так як погода стоїть надзвичайно сприятлива для цієї культури, волога та прохолодна, посадки не накривались.

07 травня 2016р. (t: +6,2 /+14,9 0С)77

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь