Салат Андромеда





Виробник – Група компаній «Гавриш»

 

Характеристики виробника: Середньостиглий сорт листового кучерявого салату. Початок виходу товарної продукції через 69 днів. Розташування листків напіввертикальне. Листки великі з червонуватим відтінком довжиною 26 см, з ніжною маслянистою консистенцією та зморшкуватою поверхнею. Діаметр розетки 30-35 см. Маса однієї рослини 400-410 г. Смак відмінний. Стійкий до стрілкування. Рекомендується для вирощування у відкритому ґрунті.   Врожайність 3,9-4,2 кг/м2.

Технологія вирощування: посів насіння на розсаду 14.03. У віці 23-26 днів (08-11 квітня) розсада висаджується у ґрунт. Відстань між рослинами в рядку 25 см. Посадки на два тижні закриваються агроволокном, натягнутим на дуги. Полив, підживлення не здійснюються. Збір продукції розпочинається на 60-65 день після сходів. Збір закінчується в третій декаді червня.

Для вирощування в осінній культурі, посів на розсаду проводиться 05-08 серпня. У віці 20-24 дні розсада висаджується в ґрунт під агроволокно, яке не знімається до закінчення збору продукції. Збір салату розпочинається 26.09 – 08.10 на 47-55 день від сходів. Останній збір проводиться 25.10 – 12.11.




Результати: проміжний тип між листовим та качанним салатом. В умовах відкритого ґрунту стабільно дає якісні, великі розетки салату діаметром 30-35 см, вагою 300-400 г з нещільною головкою. Листки цікавого забарвлення: біля основи світло-зелені, далі насичено зелені, ближче до краю вишнево-коричневі. Форма широколопатева, злегка хвиляста. Листки цупкі, дуже хрумкі, особливо черешок, чудового, ніжного смаку. З віком салат смакові якості не втрачає і навіть в жару не гірчить. Дуже стійкий до стрілкування.

 

Загальне враження: Улюблений високоякісний сорт, перевага якому віддається вже не один рік. Знахідка для любителів похрумтіти салатом. Вартий найбільшої похвали: велика розетка, смачні, соковиті, красиві листки, розтягнутий період збору, простота у вирощуванні.





Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь