Картопля Коннект




Країна походження – Нідерланди. Розробник фірма «Den Hartig B.V.».

Характеристики виробника

Сорт новий навіть для Голандії, дуже перспективний. Результати випробувань в Білорусії просто ошелешують! Сорт середнього строку достигання, найбільше підходить для піщаних та глиняних ґрунтів. Головною особливістю є високий імунітет до фітофтори, альтернаріозу та інших хвороб, тому при його вирощуванні можна значно зекономити на обробках фунгіцидами. Бульби середнього розміру, овальної форми, шкірка жовта, гладенька, м’якоть жовта. Зберігається добре.  Сорт здатен сформувати врожай товарної картоплі на рівні 70 т/га.

Технологія вирощування

Попереднє пророщення та прозеленення (яровизація) 2-4 тижні. Посадка картоплі проходить в період  09-20 квітня. В день посадки насіннєві бульби обробляються одним із спеціальних препаратів комплексної дії (Селест-Топ, Тирана, Нупрід 600). На грядці рослини розміщуються двома рядами в шахматному порядку по відношенню одна до одної. Відстань між рослинами в рядку 35 см.  Глибина загортання – 8-10 см землі над картоплиною. Підживлення: 3-4 рази мінеральними комплексними добривами з додаванням мікроелементів. Оскільки картопля не підгортається, застосовується  мульчування грядок, як обов’язкова складова агротехніки вирощування. Перед цвітінням здійснюється одна обробка фунгіцидним препаратом (Інфініто, Ридоміл Голд, Чемпіон, Купроксат чи інший)  сумісно з одним із стимуляторів росту (Імуноцитофіт, Емістим С, Потейтін  чи інші) та живильними компонентами, що містяться в препаратах типу Реаком, Хелатин, Новоферт та інші. Збір – друга половина серпня.




Результати

Кущ висотою 65-70 см. Середина молоденьких листочків має салатове забарвлення.  Бульби красиві, овальної форми, рівненькі. В кущі зазвичай зав’язується по 7-12 шт. товарного розміру картоплин. По розмірах більше до середніх, як до великих. Шкірка жовтого кольору, гладенька. Вічок мало і вони неглибокі. М’якоть світло-жовта, не розварюється, смачна.

Потенціал сорту до 700 кг з сотки. Хоча максимальна врожайність, яку вдалось отримати в перерахунку на одну сотку склала 392 кг, є підстави сподіватись, що для даного сорту це не верхня планка. Але для демонстрації визначної продуктивності сорт потребує посиленого догляду та високого агрофону, адже за звичайних умов вирощування в середньому давав  300-320 кг картоплі із сотки. До того ж, необхідно зауважити, що сорт не відзначається посухостійкістю і за браку вологи в період бутонізації та цвітіння врожайність знижувалась майже в два рази.

Хворобами не вражався, лежкість хороша.

Загальні враження

Сорт сподобався завдяки красивим, чистеньким бульбам із хорошими споживчими властивостям, але для отримання великих врожаїв потребує високого агрофону і може сильно підвести в посушливі роки.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь