Поспішаємо висіяти чорнушку

IMG_2783На сіянку чорнушку висівають якомога раніше, як тільки зацвіте мати-й-мачуха і можна зайти в город, бо при запізненні з висівом в підсохлу землю сходи часто бувають зрідженими, що різко знижує врожай. А тут вже кульбаба розпустилась, цвіте груша, слива, вишня, буяє черемуха, перецвітає терен.Треба поспішати.

Щоб не викликати надмірне наростання пера, ділянку під сіянку вибираю не дуже родючу, а щоб довше мати зелень – з легким притіненням. Насіння висіваю стрічковим способом, тобто, роблю не рівчак, а підготовила посівну смужку шириною біля 10-13 см куди густенько розсипала  насіння цибулі сорту Марковська яке зверху на 1,0-1,5 см прикрила землею. Насіння не шкодую, адже у чорнушки короткий термін придатності через що часто буває погана схожість. Якщо цибулька дружно зійде, лишні рослини будуть використані як зелене перо. Відразу після сівби долонею ґрунт ущільнюю. Завдяки цьому насіння краще стикається із землею, до того ж до нього з нижніх шарів ґрунту підтягається волога, що в цілому пришвидшує проростання. При бажанні посіви до появи сходів можна накрити плівкою чи агроволокном.

Висіяна та висаджена на дачі інша городина добре росте, розвивається.

А навколо стає все більше і більше квітів. До мускаринів, нарцисів, примул додались скромні рябчики та пишні тюльпани.

Узбіччя дач також вкрито цвітом, хоча нерідко серед цієї краси у вигляді викинутого сміття процвітає людська байдужість.   IMG_4235

19 квітня 2016р. (t: +3,6 /+11,8 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь