Сіємо баклажани

IMG_1979Виростити баклажани та зібрати хороший врожай, як на мене, набагато  простіше, ніж перцю. 20-24 кущі цієї культури для нашої сім’ї повністю достатньо. Заплановано закласти грядку довжиною 4,0 м/п із 23 штук баклажанів:

Найт Леді F1 (Професійне насіння, Юнайтед Дженетікс, Італія): треба 12 шт., посіємо 15 шт.;

Цаконіки (Професійне насіння, АНСЕМ, Італія): треба 11 шт., посіємо 17 шт.

Кількість висіяних насінин на 40% (9 шт.) більша, ніж планова кількість рослин для вирощування. Якщо все посіяне зійде, позапланові рослини (наймолодші чи найслабкіші) з розсадного ящика будуть забрані.

Насіння інкрустоване виробником препаратами із захисними та стимулюючими властивостями, тому ніякі передпосівні операції з ним проводитись не будуть. Загалом насіння баклажанів навіть без замочування непогано проростає, оскільки має природну хорошу схожість.

Розсада баклажанів буде вирощуватись без пікірування (розсада так краще розвивається)  у двох лотках висотою 8 см, шириною 20 см та довжиною 30 см по 11-12 рослин в кожному. Відстань між насінинами закладалась біля 6 см в рядку та 10 см міжряддя. Шар в якому буде проростати насіння сформовано із субстрату «Поліський», Універсальний, виробник ТОВ «Річ Ленд». Глибина загортання насіння 1,0 см.

За сприятливих умов насіння баклажанів може прорости вже через 6 днів після посіву. Тому з 01 лютого  буду зранку та ввечері перевіряти, чи не появились росточки, адже прогавити сходи – підпсувати розсаду.

Баклажани можна вирощувати з пікіровкою. Найкраще її проводити в фазі добре розвинутих сім’ядольних листочків. В такому віці рослини гарно приживаються і практично без зупинки продовжують ріст. Діставати рослини треба обережно, з навколокореневою земляною грудкою, намагаючись не пошкодити центральний корінець. В ґрунт розсаду заглиблюють по сім’ядольні листочки та після пересадки на 3-4 дні притінюють.

27 січня 2016р., (t: +2.1 / +3.5 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь