Підсумки періоду сходів перцю та баклажанів.

IMG_2552

Хоча перші насінини баклажана зійшли 2 лютого, знадобилось ще 10 днів, щоб появились всі сходи (02-12.02), тобто, росточки виходили на поверхню на 6-16 день після посіву. Особливо цікаво проростало насіння баклажану сорту Цаконіки: перші три насінини на 6-й день після посіву в одному куточку посівного ящика дружно стартували, очікувалось, що в найближчі дні матимемо решту сходів. Та насіння не спішило подавати ознаки життя, навіть подумувала про пересів, але з 08.02 сходи почали висипатись як гриби після дощу. А ось гібрид Найт Леді при ідентичних умовах за 3 дні зійшов весь. Загальний процент схожості насіння 91%.

IMG_2546У перцю період появи повних сходів зайняв всього тиждень, від 05.02 до 12.02. Зійшло 88% посіяного насіння.

В цілому, результат хороший, розсади достатньо щоб закласти грядки запланованої площі. Всі росточки на поверхню вийшли без насіннєвих оболонок, міцні, гарно розвиваються. Наступне завдання полягає в тому, щоб їх зберегти  та виростити.

Розсада перцю та баклажанів майже не поливається, в глибині грунтового субстрату достатньо вологи ще від посіву. Зрідка в основному де поки що не зійшло насіння, проводяться місцеві поливи. Верхній шар землі розпушено дерев’яною шпажкою для шашликів, нею дуже зручно працювати біля тендітних росточків. Внаслідок цього він підсушився та став більш повітропроникним. За таких умовах розсада добре протистоїть чорній ніжці яка найчастіше вражає рослини саме в молодому віці.

Розсада в основному перебуває на віконному стелажі де їй досить тепло та забезпечується підсвічування, а в сонячні дні виноситься на балкон.

12 лютого 2016р. (t: +0,8 /+6,4 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь