Де ти, сонечко?

IMG_3474Вже майже два тижні стоїть холодна та похмура погода. Для розвитку нашої розсади довжини світлового дня як би достатньо, адже перетнули рівнодення, а ось інтенсивності освітлення замало. В кінці березня цю функцію могло б успішно виконувати сонце та хмари не дають змоги пробитись його променям. Розсада не можна сказати, що витягнулась через брак нормального освітлення, але розвивається якось досить поволі. Їй як би бракує енергії росту.

Розсаду водою не заливаємо, ґрунт лише трошки зволожений, верхній шар практично постійно підсушений. Це успішно допомагає уникнути розвитку інфекцій та запобігти захворюванню чорною ніжкою. В цьому сезоні  втрат взагалі не було. Поточні поливи робимо скудними, лише по обідку ящика та між рядками. У культур, насіння яких висівалось розсипом – цибуля, селера, салат, міжрядь немає, а тому практикуємо генеральні поливи (разовий полив значною кількістю води через великі проміжки часу). Такий полив сьогодні влаштували для всієї розсади. Це дає змогу наситити вологою нижні шари ґрунту куди потягнеться коріння, а верхній шар утримувати сухуватим.

Ранню капусту, що вирощується в 3-х літровій банці взагалі лише один раз збризнули пульверизатором. Конденсат, що утворюється в банці  падає росою назад та знову зволожує землю. Капуста почувається добре, цей спосіб вирощування розсади мені все більше подобається. Підсвічування рослин припинено.

IMG_3469Також припинено підсвічування салату. У групи салатів «Здоровий сніданок» появились перші справжні листочки. А ось салати сортів Андромеда та Патрицій продовжують сходити (9-й день від посіву) і це добре, так як термін придатності насіння закінчився в грудні 2015р. Ці сорти є улюбленими, особливо Андромеда, тому поява все нових росточків не може не радувати.

Салати ще маленькі, але кожен вже проявляє свої сортові особливості. Рускай дуже стійкий до нестачі світла. Його сім’ядольні листочки розгорнуті в якихось 0,5 см над землею. Рослини стоять як цвяшки, міцно та впевнено. В умовах закритого ґрунту цей сорт безумовно давав би високий вихід якісної товарної продукції. Вже зараз видно, що сорт Кітаре матиме дуже кучеряве листя, адже сім’ядольні листочки як тільки появились зразу ж зігнулись красивими хвильками. Терпимість до браку освітлення опосередкована. Сорт Уйсун матиме довге листя, адже навіть перший справжній листочок дуже довгий. Цей сорт самий чутливий до браку освітлення: стебло надміру витягнуте, рослини кволенькі. Також не дуже добре реагує на короткий день сорт Афіціон, хоча особливої проблеми немає.

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь